18/10/2010

*next best thing!
når jeg ser bildene av de fantastiske, hvitmalte tregulvene i leiligheten til familien
päiviö/saatvedt så blir jeg veldig fristet til å male gulvene i leiligheten vår også!
skulle gjerne hatt originale tregulv å skilte med, men her er det bare parkett så langt
øyet rekker. men det er ikke noe problem å male parkett, er det vel? erfaringer
mottas med takk! det blir nok ikke like fint som disse gulvene, men en knakanes god
andreplass er mer enn greit nok for meg* fin mandag!

5 comments:

 1. hei vigdis!
  vi malte parketten i spisestua vår her, og det ble ikke så verst, altså. utfordringen er å lage nok heft, fordi parkett er jo så glatt, og det blir fort riper hvis ikke malinga sitter godt nok. vi var nok ikke tålmodige nok der, og skulle tatt et strøk med grunning før vi kasta på malingen. vi slipte først, og så to (eller var det tre?) lag maling. så altså, vi har fått et litt rustikt gulv allerede etter halvannen måned (hehe), men jeg tror at hvis man er enda mer nøye med sliping og grunning blir det bra. og det ser helt ålreit ut uansett, jeg er hvertfall MYE mer fornøyd med det sånn som dette, enn med den stygge lissom-tre-looken det var før. og riper blire uansett! har du for eksempel et lite rom som det ikke er så nøye med, som du kan teste på først? (feks et kott eller noe.) det ser ganske sprøtt ut når det er nymalt og uten møbler, men det gjør seg godt når rommet er innredet.
  hvis dette var til hjelp! :)
  klem fra maria!

  ReplyDelete
 2. Vi hadde noen rom i leiligheten med hvite gulv da vi kjøpte, hvit pergo, og det blir raskt riper hos oss også. Man må vel kanskje male det opp en gang i året eller noe, men om det er verdt det? Så absolutt.

  Ellers kunne jeg tenkt meg å prøve lysegrå gulv, da vises kanskje ikke hår etc like godt (for mine lange mørke - de vises, haha), og kanskje ikke ripene heller.

  PS: Heft og tålmodighet tror jeg også er veldig viktig.

  Lykke til! Du kommer IKKE til å angre :D
  klem

  ReplyDelete
 3. Hei,

  sliping er essensielt for et godt resultat. Så et lag grunning, to lag maling og sist, men IKKE MINST et strøk blank lakk. Lakken bidrar til at malingen sitter godt og lenge og ikke så lett utsettes for riper/avskalling. Lykke til! Det blir sikkert veldig fint:)

  ReplyDelete
 4. Slipe, grunne og male! Det blir nok riper, parkett er glatt og har lakk på, så ikke bli lei deg når den første riper kommer. Vi male våre pergo gulv lysegråttog de er fulle av riper, men er såååå mye finere og det er verdt det.

  ReplyDelete
 5. Vi har bare hvitmalte gulver (noen av dem parkett). Hun som bodde her før oss hadde brukt (billig?)hvitmaling som antakelig ikke var beregnet for gulv. I hvert fall flasset det av bare du så på det, og det nytter jo ikke med to små som kjører lekebiler rundt inne og ellers er ganske belastende på et hvitt gulv. Vi pusset nesten helt ned til parketten igjen, grunnet og malte to strøk gulvmaling. Skikkelig gulvmaling - dyr, men veldig god. Gulvet er blankt og veldig lett å holde rent. Noen "småsår" blir det jo (f.eks når mannen i huset mister en skapdør og den treffer med hjørnet først), men malingen holder overraskende godt. Nå har vi bodd her et år og har ikke mange hull i malingen. Ikke minst er det en fryd å vaske gulvene, for det blir så vannvittig rent og pent etterpå ;-)

  ReplyDelete