05/01/2013

*fin fredag!

 

 her spiser vi fredagspizza og planlegger fremtiden. og med fremtiden mener jeg ganske nær fremtid, nok så nøyaktig thomas sin pappapermisjon. tida flyr så fort av gårde, og i slutten av februar er min mammaperm faktisk, tro det eller ei, ferdig! 
vel, skal  jeg ha noen måneder ulønnet permisjon etter det, men arbeidshverdagen nærmer seg med stormskritt.

under thomas sin pappapermisjon, og min ulønnede permisjon, så ønsker vi å ta med oss barna til utlandet for en liten periode, og bare kose oss vi fire. akkurat hvor er ikke bestemt ennå, men vi ønsker å reise et sted med litt sol og varme. og det er her dere kommer inn! er det noen som har noen tips til hvor det er fint å reise med små barn en måneds tid? har dere tips om noen bra destinasjoner, hoteller, leiligheter til leie eller liknende? alle tips mottas med takk enten på mail (vigdisjarness at hotmail.com) eller her i kommentarfeltet.

på forhånd takk! 
skal bli spennende å se hvor vi ender opp; dere skal selvfølgelig få være med på ferden.

fin fredag!

27 comments:

 1. Vi dro til Spania. Til mammas hus på landet. Og vi skjønner nå hvorfor folk velger charter. Velg et sted der dere kan trille til strand/butikk/restauranter/andre mennesker. Vi måtte kjøre og det begrenset mulighetene. Det er ikke bare bare å ta med en baby på fire mnd rundt når man må ha bil. Spania er topp fordi det ikke er så lang flytur, de har sol og varme når vi ikke har det, det er greit billig og det er samme tidssone.

  (ønsker dere reise litt lengre heier jeg på sør-afrika. superfint! samme tidssone, greie priser, massevis av dyr som lille J kan utforske, fantastisk vindistrikt....)

  Kirsti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er notert bak øret, kirsti! takk for gode tips:) v*

   Delete
 2. Sist sommer var vi i Provence, nærmere bestemt en liten kystby ved navn Bandol. Byen ligger en time sør-øst fra Marseille. Her har du alt du trenger :-) koselig sentrum, flere strender i nærheten, restauranter, bakerier, lekeplasser m.m. Vi leide leilighet av en fransk familie, som møtte oss på flyplassen for å overlevere nøkkel og for å gi veibeskrivelse.

  Lykke til med planlegging. Høres deilig ut å tilbringe mye tid sammen et annet sted enn hjemme.

  Hilsen Cathrine fra Sandnes
  ps. har fulgt bloggen din en tid. Syns den er veldig inspirerende med flotte bilder og hverdagslige betrakninger av livet.

  ReplyDelete
 3. Utleie villlaene Poggi'o Doro i San Donato. En halvtime fra Firenze. Jeg elsker Toscana. :) Fin fredagskveld til dere!

  ReplyDelete
 4. Vi har akkurat bestilt tur i tre uker til Mauritius. Her er det ingen fare for de tropiske sykdommene, tidsforskjellen er tålelig.. men det er litt lang flyreise da! Vi skal ha en leilighet slik at vi kan ordne oss selv på kvelden når snuppa skal sove.

  ReplyDelete
 5. Vi har planer om å ta 3 eller 4 uker på Kreta. Klassisk charter med masse bassenger og bamseklubb til storbror :) Er veldig glad i Hellas, så dette tror vi blir bra!

  Marianne

  ReplyDelete
 6. Jeg syns selvfølgelig dere skal ta turen til oss, 1 time sør for Roma! Du kan jo kikke innom bloggen for å få et lite inntrykk. Lange, barnevennlige strender, masse god mat og drikke, koselig gamleby. Vi spanderer noe godt å drikke i baren på Ready Steady Go! (Som faktisk er VÅR. Fremdeles rart å si det, gitt.)

  ReplyDelete
 7. Å, jeg vil også ha tips! Vi har jo bare en liten en, men greit å høre hvor folk har vært før! Og ikke minst hvordan man skal løse ditt og datt i forbindelse med reisen! Vi er jo helt grønne på området.

  Fin fredag til dere!

  ReplyDelete
 8. vi reiste til Spania. Svigers har "hytte" der, og det var veldig digg å vite hvor butikken, stranda, apoteket, lekeplassen og iskiosken var. :) Blir det Spania på dere så anbefaler jeg å pakke med bleier og babygrøt, da spanjoler mener det er fornuftig med parfyme i babyprodukter og vanilje og kakao (!) i babygrøt..

  Lykke til med planlegging! Det er jo moro det også! :)

  ReplyDelete
 9. Reis til Karibien. Kanskje Aruba?
  Deilig klima og sanda blir ikke glovarm, men fin å leke i for små jenter og litt større gutter.
  jeg lengter iallefall tilbake ;)

  lykke til - Marit ;)

  ReplyDelete
 10. Det det siste har jeg lest litt om kapp verde, ser utrolig fint ut der og ikke så alt for lang flytur, 9 timer

  ReplyDelete
 11. Åh, jeg også viiiil! Reise! Jeg har flere anbefalinger. 1. Buenos Aires- tror dere ville digget det. leie en leilgihet i 2-3 uker og bare gå rundt i varmen, rusle innom zooen, museene, dra ut til Pampasen.. men det er byferie, det da. Ellers elsker jeg Tenerife, nærmere bestemt Puerto de la Cruz. Tenierife har alt,ikke minst masse sol, og denne lille perlen av en by er ikke så turistifisert som resten. Man kan ta buss, dra opp til vulkanen El Teide, dra og shoppe i hovedstaden, bade på stranden eller i badeland. Man kan ta pakketur, eller bestille hotell på egenhånd, det gjorde vi. Nei, jeg likte meg så godt der. Ellers har vi prøvd Lanzarote; ok. Tyrkia- veldig fint, men vi gikk fjelltur i februar og Italia er alltid fint, men været kan være ustabilt dersom dere reiser tidlig på våren. Dersom det er i sommer dere skal reise er mitt Kroatia også et bra valg. Øyene utenfor Split eller Dubrovnik. Æsj reiselysten minsket ikke akkurat.

  ReplyDelete
 12. Og jeg glemte Thailand! Der har jeg ikke vært, men det ser himmelsk ut.

  ReplyDelete
 13. Thailand! Er her nå. Fantastisk enkelt med barn (sønnen vår er nesten 4). Dra til chiang mai...og sør er ko lanta veldig barne og familievennlig.

  ReplyDelete
 14. Hei:)
  Høres helt herlig ut.
  Har ingen tips men ser ut som dere har fått litt tips og råd her allerede :)
  GODT NYTTÅR ♥
  Bli gjerne med på mitt gavedryss ;)
  Klem Anette

  ReplyDelete
 15. Hei, vi har også brukt permisjonene til fine reiser.
  Med første baby fløy vi til Nice og var på den italienske riviera. Nydelig område og med toget kan man komme seg rundt langs kysten både til små og store byer. Med bil kan man også kjøre opp i nydelige landskap. Vi har vært tilbake der flere ganger.
  Med andre baby dro vi til Sitges utenfor Barcelona. Nydelig strandby og med bil eller tog kan man ta dagsturer til Barcelona. Andre utflukter der er spektakulært tivoli i Barcelona og klosteret Montssarat opp i fjellene.
  Selv venter jeg til barna har ferdig utviklet immunforsvar før vi reiser til tropiske områder, når den tid kommer står Bali på vår liste.
  God tur!

  ReplyDelete
 16. Ps om dere vil leie sted å bo har vi god erfaring med homeaway. http://mobile.homeaway.co.uk/#_home

  ReplyDelete
 17. Hvis det er vår er gran canaria fint, syns det vær veldig fint i anfi del mar, ellers skal H10 hotellet ved maspalomas være veldig bra og har bra mat i tilfelle man ønsker halvpensjon. Gardasjøen i italia er utrolig vakker, men ikke bare fine strender om man ønsker badeferie. Alpene i italia er fantastisk om sommeren, ikke for varmt og mange fine små sjøer å både i i tillegg til supergod mat. Mallorca kan anbefales i mai/juni, alcudia har mange fine steder å bo og mange barnevennloge hoteller, mye roligere enn rundt palma (palma er bare fint for shopping). Fine tur og utfluktsmuligjeter for store og små.

  ReplyDelete
 18. Hei!
  Jeg vil tipse om en øy i Kroatia som heter Lopud. Utrolig enkelt når du har små barn, lett tilgang fra hotell til strand og det finnes utrolig koselige restauranter hvor det er barnevennlig mat. Øya er i tillegg bilfri noe som gjør at du slapper av en smule mer.
  God tur :)

  ReplyDelete
 19. Anbefaller Kypros og Ayia Napa :)
  Har vært der selv flere ganger, kjempe deilig strender og perfekt for barnefamilier! :)

  http://www.ving.no/kypros/ayia-napa/sunwing-sandy-bay-beach

  ReplyDelete
 20. Har goså god erfaring med HomeAway, som nevnt tidligere. Brukte denne siden for å finne overnatting i California da vi var på femukers rundtur med en ti måneder gammel gutt - også barselpermisjon.

  California var topp med små barn, må ha bil men ellers veldig barnevennlig, hyggelig og passe eksotisk for oss. Ikke for hett og sivilisert dersom noe skulle inntreffe.

  Vi leide leiligheter i San Diego, San Francisco og LA, samt at vi bodde på moteller langs veien en del. Funket kjempebra. Anbefaler å være litt mer stedfaste enn hva vi var, det var litt pes å være på veien mye.

  God tur!

  ReplyDelete
 21. Hei!
  Kom til å tenke på en annen blogg jeg er innom av og til, der de reiste rundt i Italia med to små for ikke så lenge siden. Da kan dere kanskje leie et hus og bo en periode og reise rundt resten.

  http://lovetaza.com/?s=italy&submit=%C2%A0

  Hun skriver litt tips for å reise med små også :)

  http://lovetaza.com/2012/12/traveling-abroad-with-littles/

  Om dere vil ha det ennå litt varmere så er California flott ja, og Thailand! Sunwing er fantastisk for små, i Thailand er det to stk.
  http://www.ving.no/sunwing

  Høres herlig ut, dere får det nok supert uansett hvor dere velger å reise :)

  ReplyDelete
 22. Har ikke gjort det selv, men ville utvilsomt dratt til Italia! Kanskje med nestemann/frøken? Kjenner flere som har vært der med små barn, og de har kost seg masse. Fordeler: Italienere er veldig glad i barn, god mat, fint klima (passe varmt) og flott natur. Jeg syns også det er viktig at helsevesenet er ok når man reiser med så små barn, derfor er mange populære land utelukket for min del.. Gleder meg til å se hvor dere ender opp :-)

  ReplyDelete
 23. Så spennende og ikke minst deilig!!! Jeg ville prioritert stabilt klima ettersom man reiser med barn og skal være borte såpass lenge. Anbefaler Malaysia på det sterkeste...hyggelige mennesker,god mat og fine steder. Sjekk fks Perhentian Islands på nordøst kysten. Var der for 11 år siden selv,og drømmer hele tiden om å dra tilbake. Det var da en backpacker/dykke destinasjon,men har hørt at det har kommet til større hoteller og barnefamilier. Foreldrenene mine har vært på Langkawi øyene,som ligger på vestkysten...de elsket det!!! Uansett hva dere finner på: Riktig god tur!!! Kathrine

  ReplyDelete
 24. Anbefaler uansett www.airbnb.com - vi har leid leiligheter der, med stort hell. Fine priser, godt utvalg og genialt konsept :)

  ReplyDelete
 25. Det skal vi også, hurra! 1 mnd i sør-frankrike i mai :)) Fin temperatur der da, og ikke for varmt... Vi fant et hus på finn, med en liten hage, og 200 m til sentrum og strand! Har fått tips fra andre som har gjort dette før oss (ser også den første kommentaren her oppe) om å finne noe sentralt i gangavstand til ting og tang, om man ikke vil være avhengig av bil... I tillegg fikk jeg anbefalt å ha en liten hage/tumleplass om mulig, og det fant vi heldigvis :) Har også hørt at homeaway.no skal være ok. Gleder oss! :))

  ReplyDelete
 26. Vi skal til Florida i Juni. Ikke østkysten med Orlando og Disney World. Men vestkysten langs alle de fantastiske øyene og strendene. Veldig avslappende stemning og billig å leie fine leiligheter/ hus eller bo på hotell. Sønnen vår er 1 år når vi reiser, så vi er spente på hvordan det skal gå! Vi leier bil hele tiden, og skal begynne på en øy som heter Sanibel hvor sykling, mat og leking på stranden er hovedmålet. Og spotte delfiner såklart:)

  ReplyDelete