24/01/2013

*kopp!


ah, det trynet der, altså! like skjønn sur som blid!

her i gården spises det mer og mer fast føde på dagen, og lille frøken "jeg-vil-ikke-ta-flaske" har også blitt mindre interessert i puppen på dagtid. til det er hun alt for nysgjerrig! selv om vi setter oss alene på et rom uten alt for mye forstyrrelser, så er det alltid noe mer interessant enn puppen å kikke på (kan du skjønne det?!).
i og med at det blir mindre amming på dagtid, og hun ikke er spesielt dreven på flaska, så er jeg på jakt etter en god drikkekopp til henne. vi har forsøkt kopper av typen "tut med hull i", men da renner det for fort slik at hun ikke klarer å svelge unna og hun ender opp klissvåt. vi har også forsøkt sølefrie kopper med en plastventil inni, men disse er for harde å suge på for henne, og ingenting kommer ut.
så vi er altså på jakt etter en god "lære-å drikke-av-kopp"-kopp;)
jonathan gikk rett i fra flaske til vanlig kopp, så dette er et nytt marked for meg.
noen som har noen forslag til slike kopper?


23 comments:

 1. Hei!

  Jeg synes de fra Nuk er veldig fine:)
  http://babycare.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_id=381225&b_kid=381215

  ReplyDelete
 2. Mitt tips er fra Tupperware:
  http://www.tupperware.no/produkter/tuppercare-drikkekopp-2-dl

  De skriver også om koppen: "Bruk den til: overgangen fra flaske til kopp"

  ReplyDelete
 3. hun er jo bare skjønn!
  vår lille snupp ville heller ikke ha flaske, men drikker som bare det av tutekopp. kan anbefale nuk sin. den er av type "tut med hull i" men kommer ikke så mye om gangen som mange andre. ellers har jeg hørt at de med sugerør som stikker opp fungerer for mange som ikke drikker bra av vanlig tutekopp.
  Anette

  ReplyDelete
 4. Datteren min begynte også med de fra NUK. Ville heller ikke ta flaske. :)

  ReplyDelete
 5. http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Tip-It-Beaker/dp/B003KVG6UE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1359021595&sr=8-1

  Vet ikke om de selges i Norge da vi boode i England da det var tiden for å bruke de, men kan jo bestilles fra Ebay eller Amazon. Tommy Tippee first cup (finner på amazon) er også supre. Kommer ikke så mye av gangen som med andre "åpne"kopper...bruker de enda til tur i barnehagen siden de er enkle å åpne uten at de søler (han er 4 nå).

  ReplyDelete
 6. Jeg har også god erfaring med både tupperware sin og Tommy Tippee.

  ReplyDelete
 7. våre har gått rett fra pupp til vanlig kopp:) (bbegynte med det rundt 6 måneder, helt supert!)

  ReplyDelete
 8. Max sliter litt med å helle høyt nok med vanlig tutekopp. Og flaske renner for sakte. Han drikker nå av glass han nå (seks mnd) men hvis jeg ikke er like tålmodig pleier jeg rett og slett gi vann fra flaske med sportscap- sånn imsdal/bonaqua-flaske med sportstut. Da kan jeg regulere det litt mer. Anbefaler ikke avent sine tutekopper i alle fall. Vi har prøvd både står og liten kopp og de er ikke ideelle.

  ReplyDelete
 9. heheh skjønne kompa!
  NUK first choice funket fint for vår -antiflaske baby.

  http://lekmer.no/mediaarchive/1052485/productmanMeasurement465x500/nuk-disney-first-choice-drikketutflaske-med-handtak-150-ml-gul.jpg

  Ha en fin torsdag! Klemmer fra Berlin.

  ReplyDelete
 10. Ja, jeg har løsningen! Sugerør!
  Har du prøvet det? Vår lille gutt gikk rett over på sugerør etter pupp. Nå er han snart to år og drikker fortsatt av vanlig glass med sugerør. Han bruker bare tåteflaske/kopp ved sengen men kunne nok klart seg uten. Superkjekt når man er på tur og reise. Et sugerør eller to tar ikke plass;o)Hadde jeg blitt funnet på dette tidligere hadde jeg nok gjort det samme med mine to eldre barn også!

  ReplyDelete
 11. Nuk har noen fine med vanlig tut- men den er formet i myk Silicon og er lett å få noe ut av : )

  ReplyDelete
 12. Jenta vår lærte seg fort å drikke vann fra våre Camelbak-flasker (fine å tygge på og) - så hun fikk seg egen: http://www.handysize.no/produkter/camelbak---drikkeflasker/drikkeflaske-barn-rosa-m-fugler-04l-fra-camelbak.aspx

  Var lettere å drikke slik og bli vant til annen konsistens. Også lærte hun å drikke rett fra glass av pappaen mens hun stod på alle fire. Etterhvert kunne hun sitte og sippe fra glass (vi holder) - og nå har hun full kontroll selv på de fleste drikkeanretninger, glass, kopp, flasker mm(16 mnd).

  ReplyDelete
 13. Dette var veldig nyttig for meg også! Dattern min er jo en hel dag eldre enn din, så vi har mye like utfordringer.. ;) Har prøvd bambino og avent sine uten særlig hell. Har foreløpig hatt best hell med en flaske fra MAM (kjøpt på Rema). Har den fra Tupperware som skal testes i dag. :) Lykke til med testing, evnt amming i mørket på soverommet, som vi driver med om dagen.. ;)

  ReplyDelete
 14. Etter å ha bomkjøpt en hel haug med kopper ble det endelig suksess med en Philips AVENT Kopp med sugerør. Sugerøret er godt å både knaske på og drikke av og lekker ikke. Det står på pakken at den er fra 1 år og oppover, men Marie begynte med den da hun var 7 måneder. Tenkte det nok var fordi hun var så umåtelig intelligent, før jeg innså at alle kidsa i barselgruppen drakk av identiske kopper..:)

  ReplyDelete
 15. Hei,

  Prøv tutekoppen fra jernia, den har en ku og en gris på og blått lokk. Den har litt lengre tut enn andre og fungerer for oss.

  ReplyDelete
 16. Jeg brukte NUK-tutekoppen til lillegutt og har nettopp kjøpt inn 2 stk til knerten. Tuten er av silikon og barnet får ut drikke ved å bite lett på den. De har den hos Babymagasinet i Smalgangen!

  ReplyDelete
 17. Slet med det samme. Endte opp med avent ( de nye flaskene med og litt mer puppelignende tut, vi tok da tut til som er nr4 fra 6 mnd pluss. Du får dette på vanlig matbutikk eller Evt barnas hus, noe begrenset utvalg på matbutikken i forhold til hvilket nr ( altså hvor mange hull :)) de er ikke dyre heller. Nå drikker hun som en racer. ( 8 mnd nå startet for ca en mnd siden)

  ReplyDelete
 18. Jenta vår på 11 måneder har nektet å ta flaske hele tiden. Prøvde med kopp da hun var 7 måneder, men gjett om hun var kresen! ;) Den eneste som fungerer for oss er tupperware sin kopp. Den biter babyen på for å få ut vann/melk. Det er fortsatt kun den som gjelder sammen med litt pupp 8)

  ReplyDelete
 19. Jeg hadde NUK sine tutteflasker til begge barna mine. Den eldste jenta brukte den fram til hun var 2,5 år gammel. Var veldig glad i den;).

  ReplyDelete
 20. Aventkopp med sugerør! :-) alt annet ble søl og bomkjøp her også.. Vi begynte med de rundt 5 mnd :-)

  ReplyDelete
 21. For oss fungerte det veldig fint å ta av det anti-drypp-dekselet på Avent sine vanlige tutekopper (de du får på matbutikken). Da er det tre små hull som det ikke kommer så alt for mye ut av om gangen. Så tok vi på igjen dekselet etterhvert som han hadde lært seg den nye måten å suge/drikke på og insisterte på å holde selv (for å unngå søl).
  Hilsen Margrethe.

  ReplyDelete
 22. Avent kopp med sugerør!

  ReplyDelete
 23. *tusen takk for tips om forskjellige kopper, folkens!! nå skal det kopp-shoppes, vettja!

  ReplyDelete