27/04/2013

*destinasjon sri lanka + maldivene!


i dette innlegget spurte jeg etter tips til reisemål til vår aldri så lille familietur som nå er rett rundt hjørnet (!), og jeg må bare få si tusen takk for alle forslagene! etter å ha vurdert både usa, thailand, portugal, italia og en hel haug andre destinasjoner så falt valget på sri lanka og maldivene. thomasen og jeg var på maldivene på bryllupsreisen vår, og det er uten tvil det vakreste stedet jeg noen sinne har satt mine føtter. det er en underdrivelse å si at vi nå gleder oss til å ta med jonathan og maria til dette fantastiske stedet!
sri lanka er ennå et nokså ubeskrevet blad for oss, og vi kan ikke vente med å utforke det nærmere. 

dere fine lesere har jo vist seg å være en gullgruve når det kommer til gode forslag, så jeg smeller til igjen og spør nå etter tips til hva som kan være lurt å ha med seg når man reiser såpass langt med to barn ned til varmen? er det noe vi absolutt må huske å pakke i kofferten eller håndbagasjen, og hva kan vi la ligge igjen hjemme?

på forhånd takk for tipsene, og ha en knakanes god lørdag!

11 comments:

 1. Kan anbefale solbriller, paracet, tempmåler, svanemerket aloevera gel (til solbrent hud og insektsbitt), solkrem kjøpt i Norge (pga holdbarheten), grøt og noen middagsglass dere vet m liker :-) til flyturen kan jeg virkelig anbefale noen spill og filmer til j og noen nye leker (eller gamle som har vært gjemt bort en stund) til m. Håper dette var til hjelp! Riktig riktig god tur! !!!!

  ReplyDelete
 2. Å, så fantastisk! Mamma har vært på Sri Lanka, og det er visst helt utrolig vakkert! Har lyst til å reise til sjøl. God tur!!

  ReplyDelete
 3. Så gøy! Vi skal også til sri lanka i sommer med to barn, større enn dine men kommer likevel til å følge med om det kommer noen supertips! Var på Maldivene i fjor og ble så forelska!

  ReplyDelete
 4. Sjekk forresten denne fine bloggen http://srilanka.for91days.com/

  ReplyDelete
 5. Er enig med første innlegg - ta med solkrem fra Norge da det er stor sjangs for at holbarheten har gått ut på det som blir solgt her. Jeg sier "her" da jeg er en nordmann som har flyttet til Sri Lanka - paradisøya :-)

  Med tanke på ungene som foreslå forskjellige ting hvis dem er forholdsvis små:

  Du kan begynne med å lese denne informasjonen:
  - http://www.theuniquetravel.co.uk/Exploring-Sri-lanka/fun-for-kids-in-sri-lanka.html

  Vannpark øst for Colombo
  - http://www.leisureworld.lk/site_old/index.htm

  Safari, sør-øst for Colombo, ca fire timers kjøretur. Da vil jeg anbefale dere å bo her, og be dem om å bestille safari om morgenen.
  - http://www.kalushideaway.com/

  Elefantunger. Søk på google under: elephant orphanage sri lanka

  Kanskje det kan være kjekt med skilpadder?
  - http://www.seaturtlefarm.org/

  TripAdvisor er alltid god å ha:
  - http://www.tripadvisor.com/GoListOverview-g293961-Sri_Lanka.html

  God tur...

  ReplyDelete
 6. Vi er i 30 graders varme med 2 barn på 9 mnd og snart 4 år nå! Ikke så langt borte som på Sri Lanka, men likevel...;)
  Vil råde deg til å ta med Eurax. Min eldste er fæl til å klore opp myggstikkene sine, og jeg har fortsatt til gode å finne noe annet kløstillende (spes. i utlandet) som ikke svir veldig i sårene! Og husk myggnetting!
  Ellers har jeg funnet ut at for minsten på 9 mnd er egentlig ethvert plagg for varmt, så t-skjorter og kortarma bodyer kommer du langt med. Han sliter litt med å venne seg til varmen og sover veldig dårlig på dagen, så det kan det jo være greit å være mentalt forberedt på! :)
  Høres ut som noen supre reisemål! God tur!! :)

  ReplyDelete
 7. Ta med nok med bleier, våtservietter & desinfeksjonssprit. Forøvrig anbefaler jeg å ta med litt barnemat til Maria. Vi tok med både babygrøt & flere middagsposer fra Ella's kitchen sist vi reiste i Asia. Er veldig praktisk når man er på tur også tar de ikke så mye plass. Forøvrig bruker vi alltid å ha med litt "norsk mat" når vi reiser på langtur. Maten der er jo fantastisk, men når man reiser med småbarn kan det være greit å ha med noe til å variere med innimellom (eks knekkebrød/pålegg som holder seg). Ellers er det veldig greit å ha med en bæresele/mei tai el.l slik at man slipper å ta med seg vogn overalt. Infrastrukturen for å bevege seg med vogn er ikke like bra som her hjemme. Kan komme med tusen tips til, men skal ikke ta opp all plassen her:) Dere må ha riktig god reise og kos dere masse! Blir helt sikkert helt fantastisk, håper dere oppdaterer med litt bilder på bloggen innimellom! Enjoy!

  ReplyDelete
 8. Heia. Lurer litt på om dere vet hvordan været er der nå på sommeren, har lest at det (på yr)er bare regn, på sørsiden av landet. Vi blir ikke helt kloke og sliter med å finne et hotell der vi kan slappe av , bade og sole oss i 7 -10 dager( etter å ha reist rundt). Nord i landet er det fint vær men finner ikke den rette plassen.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. *heia! monsuntida begynte så vidt når vi var der i de to første ukene i mai, og jeg antar at det fortsetter litt utover sommeren... vi hadde noen få dager med bare regn, men eller så kom regnskurene innimellom, men forsvant like fort som de kom:) det fine er jo ar det er så varmt hele tida, så regnet kommer noen ganger som en liten velsignelse;)
   vi bodde på to hoteller på sri lanka - http://www.koggalabeachhotel.com/ og http://www.heritancehotels.com/ahungalla/ , kjempefornøyd med begge!
   det er jo litt off season der nede nå, så dere får sikkert hotel, basseng og strender nesten for dere selv, og det er jo ganske digg!! det synes i alle fall vi:) masse god tur, og bare kom med flere spørsmål hvis du har*vigdis

   Delete
  2. Hvis jeg skal blande meg så er det ikke regntid på østsiden av øya på sommeren. Nord i landet er det ikke veldig anbefalt å reise med barn pga uroligheter. Men på østsiden skal det være tørt og muligheter for å bade i sjøen uten for mye bølger nå på sommeren. Sjekk ut feks Trincomalee :)

   Delete