14/05/2013

*medbrakt!

fruktmos på stranda er digg!

litt smoothie akkompagnert av apekos er ikke å forrakte!
marias lille mathjørne på hotellet.

jeg har fått en del spørsmål om hva vi gjør med barna og mat nå som vi er på tur i et land der maten er ganske annerledes enn hjemme. 
jonathan er såpass stor, og er vant med mange ulike smaker, så han finner vi alltid noe til hvor enn vi er (selv om jeg må innrømme at det blir mye av den samme maten, og da kanskje ikke alltid av den sunneste sorten..) men med maria som er så liten og ennå foretrekker mer eller mindre moset mat, er det litt annerledes. jeg ammer henne fortsatt, og her nede i varmen er nesten morsmelken hennes viktigste næringskilde. men hun trenger jo selvfølgelig mer enn det, og jeg turte rett og slett ikke å gamble på at vi fant babymat til henne her nede. jeg er også redd for at fremmed mat skal skape infeksjoner i den lille magen, så jeg er litt skeptisk til å la alle mulige kjøkken her nede ordne mat til henne. så hønemor som jeg er, så har jeg pakket med et arsenal av barnemat for alle de tre ukene vi skal være borte! vi har med nok mat så hun kan få tre grøtmåltider om dagen i tillegg til diverse fruktmos, smoothies, litt forskjellige fruktdrikker og noen middagsglass. ved siden av dette får hun også fersk frukt uten skall og brødbiter.
og gjett om jeg er glad for at vi tok oss bryet med å pakke med oss all den maten! for så langt på turen har vi ikke sett snurten av noe som kan kalles babymat i noen butikker.
hotellene og restaurantene vi spiser på hadde garantert disket opp med noe om vi hadde spurt, men når vi har med maten selv så vet vi akkurat hva den inneholder, at hun får i seg nok næring og ikke minst at den lille magen hennes tåler det. og så er det så praktisk og tidsbesparende å alltid ha maten for hånd, så slipper vi å farte rundt og jakte på hennes neste måltid.

så nok et reisetips fra meg, dersom dere reiser i et land der dere ikke er sikre på om dere får tak i babymat eller ikke, er rett og slett å ta det med fra norge. vi pakket mesteparten av maten til maria i en liten kjølebag som vi fikk ha med som marias håndbagasje på flyet (100 ml regelen gjelder ikke på barnemat!), og på den måten stjal den ikke så mye plass eller ekstra kilo fra de ellers så fullstappede koffertene våre.

hva gjør dere når dere reiser på ferie med små babyer; satser dere på medbragt mat slik som oss, eller har dere litt mer is i magen og satser på å finne det dere trenger utenlands? og har dere noen andre lure mattips til barn i utlandet?


//produktene og innlegget er sponset av nestlé.

No comments:

Post a Comment