04/05/2013

*ut på tur, aldri sur!


som jeg nevnte i dette innlegget, så gikk den nesten 24 timer lange reisen med barna ekstremt fint. vi hadde tre flyvninger; en fra oslo til amsterdam, en fra amsterdam til male på maldivene og en fra male til colombo her på sri lanka. den lengste flyreisen var på nesten ni timer, og begge barna sov nesten hele veien (!!).
vel, har vi flinke barn, men thomasen og jeg hadde også gjort litt i forkant for at reisen skulle gå så smoothe som mulig. her er noen av mine beste tips når man skal reise langt med barn:1. det er mye venting på slike reiser, så sørg for å bringe med nok underholdning til barna. vi hadde pakket en egen håndbagasje til kidsa som inneholdt masse leker, spill, oppgavebøker, tegnesaker og en fullada ipad med filmer, bøker og spill. dette gjorde ventingen mye enklere, for å si det mildt!


2. de fleste flyplasser lar deg ha barnevognen helt fram til gaten, men ha alikevel med en babysele/slynge/sjal slik at du kan bære den lille hvis det blir nødvendig. da har du armene frie til å håndtere hånbagasjen eller barn nummer to, pluss at du ikke blir så sliten av bære.


3. pakk med nok mat til barna for hele turen. flymaten er ikke alltid like fristende for en fireåring, og babymat er vanskelig å oppdrive. holder man blodsukkeret til barna nokså jevnt, så går turen mye lettere!


4. ha alltid kameraet for hånden, og la barna få låne det. da kan man få blinkskudd som dette!


5. etter mange timer på reisefot hadde mantareiser ordnet det slik at vi ble hentet i egen bil på flyplassen i colombo, og det var helt fantastisk å stige inn i den etter en lang reise! vi hadde bedt om å få bilseter montert, da vi helst ville slippe å drasse med det helt fra norge, og det var ikke noe problem! så spør reiseselskapet om hjelp til å skaffe ting dere trenger på turen; de fleste er behjelpelige til å fikse det dere måtte ønske for å få en best mulig tur. mindre å drasse på er lik mindre stress, spør du meg!6. hør på barnas ønsker når dere endelig kommer fram, de har faktisk gjort en kjempebragd ved å reise så langt! så dropp å pakke ut og gjøre kjedelige voksenting og hopp rett i badebassenget:)

ha en fin lørdag!

ps! for flere bilder fra dette fantastisk vakre stedet, følg oss på instagram: @reiseter og @mrreiseter

8 comments:

 1. For noen fantastiske barn dere har! Vi kjørte til Serbia da min lillebror var 1 år gammel. Turen tok ca tra dager og i følge mine foreldre så oppførte vi oss eksemplariske alle tre. Barn er utrolig flinke til å tilpasse seg situasjoner, og når foreldrene i tilleg legger til rette for at reisen skal gå så knirkefritt som mulig, så må det jo bare gå bra! Tommel opp for dere og barna, flinkiser!!
  Kos dere masse og nyt ferie, varme og familietid! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. *takk for det, helena! det er absolutt sant at barn er tilpassningsdyktige! og som foreldre må vi prøve best mulig å tilpasse oss dem også, så går ting som regel greit:)

   Delete
 2. Gode tips! Og jeg er så enig i alle tipsene! Må si jeg ble litt truffet av det siste rådet.. Er så fort gjort å "bare" skulle fikse, rydde eller ordne noe! :) God ferie!

  Elin

  ReplyDelete
  Replies
  1. *ja, ikke sant det er lett å alltid skulle fiske noe? noen ganger må man bare slippe alt man burde gjøre, og gå med på barnas ønsker:)

   Delete
 3. Superfine tips! :) Og som jeg gleder meg til minstemann blir litt eldre så vi også kan ta oss en familieferie snart! kos dere masse:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. *ja, tenk å dra på tur med hele femmerbanden: det blir stas!!*v

   Delete
 4. Så herlig med sol, varme og ferie. Nyt den masse:-) Lurer på hvilken bæresele du bruker? skal til å kjøpe en nå og er veldig i tvil på hvilken. Hadde blitt glad for tips

  Ida

  ReplyDelete
 5. *bæreselen er fra "in the pocket baby", og den er virkelig helt knall! jeg brukte bæresjal på maria frem til hun kunne holde hodet skikkelig selv, og etter det gikk jeg over på in the pocket baby. skjekk ut her: http://www.inthepocketbaby.se* v

  ReplyDelete