08/06/2013

*un petite pause!


jeg tar meg en aldri så liten ferie, men er plutselig tilbake!

ha det fint så lenge!

18 comments:

 1. Ha en fin ferie :)

  Synes det har vært en del kjipe / negative kommentarer på bloggen din i det siste, så håper det gir seg snart. Jeg har i alle fall ingen problemer med at du tipser om "pimping" av ferdigmat på glass eller at dere har fått anledning til å reise på ferie rabattert.

  Takk for en fin og inspirerende blogg :) Hilsen Siri

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enig med deg, Siri!
   Ha en velfortjent ferie, så gleder jeg meg til du er tilbake:-)
   Klem K

   Delete
  2. Tror ingen har noe imot barnemat på glass og pimping av den,du må nok lese de "negative kommentarene bedre Siri. Det er Nestle mange har noe imot, gå inn på ammehjelpen.no så forklarer de deg hvorfor.
   Flott når blogging også kan kaste noe av seg, mange legger utrolig mye arbeid i dem, og personlig synes jeg det er supert om de tjener noe på det, men jeg vil gjerne vite om reklamen er spontan og objektiv...eller en del av en betalt avtale. Så enkelt er det.

   Delete
  3. Jeg leste det som stod på ammehjelpen før jeg skrev kommentaren min til Vigdis. At det kommenteres at det er dumt at hun reklamerer for Nestle er jo konstruktive tilbakemeldinger, men jeg synes kommentarer som "kjøpt og betalt" er kjipe (min mening). Er ikke ute etter å skape noen debatt her og min kommentar var ment som en takk til Vigdis for en inspirerende blogg :)

   Delete
  4. Konstruktiv kritikk som du ikke er enig i- selv etter å ha lest på ammehjelpen skriver du at du ikke har noe imot den reklamen V gjør for Nestle barnemat. Det er du i din fulle rett til å mene,det skulle bare mangle, selv om mange andre synes det Nestle driver med er forkastelig.

   Bloggeren ble "kritisert" for ikke å være tydelig nok når hun reklamerer for produkter. Man mister dessverre kred hos noen når man reklamerer uten å forklare at man gjør det fordi man har fått betalt for det, derav kategorien "kjøpt og betalt".

   De er kanskje kjipe disse kommentarene/påminnelsene bloggerene av og til får, men jeg synes heller ikke det er riktig at de anbefaler oss produkter uten å fortelle oss at de gjør det FORDI de får penger for det, og ikke BARE fordi de synes produktet er så bra!

   Synes du det er ok?

   Reklame er reklame, og vi tar vel ikke alt det den forteller oss for god fisk,men så lenge vi vet at det er reklame så har vi automatisk de kritiske følerene ute, en anbefaling fra en "venninne" derimot.............

   Delete
  5. *tusen takk, siri og k! superhyggelig med oppbacking:) og så koselig at dere følger med på bloggen - jeg er snart tilbake! *v

   *anonym: jeg tar i mot kritikken din med åpne armer, og skal selvfølgelig ta det med meg videre*v

   Delete
 2. Skynd deg tilbake!
  Takk for at du driver bloggen din - som er baade fin og intressant og inspirerende. Med eller uten Nestle, hi hi ;-)

  camilla & louisa

  ReplyDelete
  Replies
  1. *så hyggelig, camilla og louisa; tusen takk! jeg er snart ute av feriemodus;)

   Delete
 3. Kos deg på ferie! En pause er aldri å forakte!

  ReplyDelete
  Replies
  1. *takk, snille du! nei, noen ganger er det godt å dra på ferie uten macen, og bare bare fokusere på å slappe av og samle energi:)

   Delete
 4. Hva ammehjelpen.no skriver om Nestle;
  Nestlé boikottes i 20 land på grunn av sin aggressive markedsføring av barnemat, brudd på World Health Assembly markedsføringsregler og sine bidrag til barns død og lidelse rundt om i verden.
  WHO anslår at 1.5 millioner barn dør hvert år fordi de ikke får tilstrekkelig med morsmelk.


  Boikotten vil opprettholdes til Nestlé akseptere og samtykker i Baby Milk Actions 4 punkts plan:


  * Nestlé må skriftlig akseptere at den internasjonale koden og den påfølgende World Health Assembly Resolution er et minimumkrav i alle land.

  * Nestlé må skriftlig love å foreta de påkrevde forandringer i sin markedsføring av barnemat slik at den er i tråd med den internasjonale koden.
  * Baby Milk Action skal bringe de overstående uttalelsene videre til den internasjonale Nestlé boikott komite og foreslå et møte hvor det fastsettes frister for å utføre endringene.
  * Hvis IBFANs overvåking ikke finner noen brudd på koden i 18 måneder vil boikotten avsluttes.

  Hva er den internasjonale koden?

  WHO/UNICEFs internasjonale kode for markedsføring av morsmelkserstatning ble valgt av Resolution of the World Health Assembly i 1981. Koden forbyr all reklame av flaskemat og setter krav til merking og informasjon av barnemat. All aktivitet som undergraver amming vil være brudd på koden. Koden og dens påfølgende resolusjon er minimumkrav i alle land.

  Du kan lese hele koden på originalspråket her.

  Barnematprodusenter har ikke lov å:

  - fremme sine produkter i sykehus, butikker eller andre steder
  - gi ut gratisprøver til mødre
  - gi gratis eller subsidiert prøver til sykehus eller svangerskapsavdelinger
  - gi gaver til helsearbeidere eller mødre
  - fremme sine produkter til helsearbeidere: all informasjon fra firmaene må være vitenskaplig og saklig.

  - selgere av barnemat skal ikke ha kontakt med mødre
  - merking må være på mødrenes språk og inneholde tydelig helsevarsel.
  - Det er ikke tillatt med bilder av babyer i merking av morsmelkserstatning.
  - Det er ikke tillatt å bruke språk i merkingen som idealiserer produktet.

  Nestlé godtar ikke at den internasjonale kode gjelder alle land, og bryter koden systematisk.
  Derfor: boikott Nestlé!

  ReplyDelete
  Replies
  1. *jeg skal selvfølgelig sette med nærmere inn i dette!*v

   Delete
 5. Kære Vigdis
  Jeg er en af dine "fans" fra Danmark. Elsker at følge din blog, og jeg håber, du snart vender tilbage. Husk, du gør så mange læsere glade:-) Du er nemlig rigtig SEJ!
  Kh. Mette fra Danmark

  ReplyDelete
  Replies
  1. *åh, så utrolig hygelig, mette - nå ble jeg glad:) så gøy at du følger med helt fra danmark* fin dag til deg*v

   Delete
 6. Kos deg med ferie! Gleder meg til nye innlegg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. *takk, anne!! regner med å være ute av feriemodus om litt:)

   Delete
 7. Håper du er snart tilbake! De små glimtene av deres hverdag er så koselige å lese! Har selv en gutt på 3,5 og en jente på 6 mnd, så syns det er veldig gøy å følge barna dine. Håper ikke du mister motivasjonen av at det har vært noen litt kjipe kommentarer på bloggen din. Blir fort mye hysteri rundt barn, du virker som du har et reflektert og avslappet forhold til mye av dette. Du gir et lite glimt av et vanlig familieliv, ikke bare et perfekt glansbilde, tror det er derfor det er så mange som liker bloggen din. Stå på videre! :)
  Marianne

  ReplyDelete
  Replies
  1. *takk for det, marianne! nei da, det skal litt mere til enn noen kjipe kommentarer for at jeg mister motivasjonen;) såpass må jeg tåle;)men utrolig hyggelig at så mange setter pris på bloggen - det gir virkelig motivasjon til å fortsette videre! nå er ferien snart over i denne omgang, så da er jeg straks tilbake*v

   Delete