22/10/2013

*kikertgryte med kanel og couscous!


lurer du på hva du skal ha til middag i morgen?
 
her kommer oppskriften på en gryterett som har blitt en slager hjemme hos oss. både store og små gafler innpå når denne kommer på bordet, og det beste av alt; den tar relativt kjapp tid å lage i en travel hverdag. det som tar tid er å kutte opp grønnsakene, og det pleier jeg ofte å gjøre klart kvelden i forveien, og da er det bare å slenge den sammen etter jobb. ferdig på 1-2-3!


til fire personer trenger du:

1 stk rødløk
1 stk kinesisk hvitløk
1 stk frisk chilipepper
1 stk fersk ingefærrot, på størrelse med en tommel
4 stk gulrøtter
3 ss olivenolje
1 liten squash
2,5 dl grønnsakbuljong
1 bokser hakkede tomater
1 bokser kikerter
1 dl rosiner
en god dæsj kanel
salt
pepper

Couscous:
500 g couscous
5 dl vann
1 ss olje
0,5 ts salt
masse fersk koriander og/eller andre urter


fremgangsmåte:

skjær løk i ringer. finhakk hvitløk og chilipepper. skjær gulrøtter og squash i tynne staver. varm oljen i en gryte. fres løk, hvitløk, chilipepper og ingefær til løken er blank. tilsett gulrøtter, buljong og tomater og la det koke i ca 10 min. tilsett squash, godt avrente kikerter og rosiner og kok opp. smak med kanel, salt og pepper. kok opp vann med olje og salt i en kasserolle. tilsett couscousgrynene og la dem svelle under lokk i ca 5 min. tilsett finhakkede urter og rør rundt og løft på grynene slik at de blir luftige og fine.
 
ikke vær beskjeden med kanelen, og tilpass chilien etter hva barna liker. her hos oss tar vi av en god porsjon til barna før vi tilsetter chilien; da får alle gryta slik de liker den!

vi lager alltid gryta som en vegetarrett, men det passer også fint å tilsette kjøtt dersom man skulle ønske det. server gjerne med varme nanbrød til.
 
gi meg gjerne tilbakemelding om hva dere synes om kikertgryta dersom dere tester den.

god middag!
 
 
ps! ikke glem at dere kan vinne den finfine "juksekokeboka" til susanne kaluza i giveawayen min, da! vinneren trekkes søndag 27.oktober.

ps! gi meg gjerne tilbakemelding om hva dere synes om kikertgryta dersom dere tester den

12 comments:

  1. Mmmm, så godt ut! Å finne noe nytt ha til middag
    blir vanskeligere og vanskeligere som årene går!
    Herlig blogg du har. Jeg kommer garantert igjen ;o)
    Klem Elisabeth

    ReplyDelete
    Replies
    1. *tusen takk for det, elisabeth:)

      Delete
  2. Gryteretten virker veldig god, men er litt skeptisk til rosinene.. Blir det søtt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. *jepp, rosinene gir en viss sødme, men personlig så synes jeg det er kjempegodt sammen med chili og kanel:) men det er jo bare å redusere mengden eller kutte de helt ut-gryta blir supergod alikevel!

      Delete
    2. Laget gryten i går, uten rosiner og kanel, og den ble veldig, veldig god. Tusen takk for oppskriften :)

      Delete
  3. Åh, takk for tips. Denne skal forberedes ikveld til morgendagensmiddag. Namnam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. *bare hyggelig:) så gøy at du skal teste den ut. si i fra hva du synes om den, da!

      Delete
    2. Den ble veldig god. Godkjent av mann og 2-åring, selv om nan-brødet og rosinene var mest stas hos sistnevnte ;) Og jeg synes den smakte enda bedre kald som lunsj idag :) God helg!

      Delete
  4. Jeg laget den i dag! Den ble supergod. Hadde laks og tortillalefser ved siden av. Jeg hadde desverre ikke rosiner, men jeg tok oppi litt cumin-frø sammen med løken helt i starten. I tillegg stekte jeg squashen litt i stekepanne. :)

    Hilsen Ingrid

    ReplyDelete
    Replies
    1. *åh, det ble sikkert godt med laks til -det har ikke jeg testa ut. og cuminfrø var lurt; det skal definitivt testes ut .takk for tips*

      Delete
  5. Jeg lagde den også idag, etter tips fra innlegget igår :-) Kjempegodt og restene blir skolemat til de to eldste imorgen.

    Helle

    ReplyDelete
    Replies
    1. *ja, er den ikke god?! jeg hadde også rester av gryta med på jobb her om dagen. digg:)*

      Delete